Tervetuloa Runtin Tilalle itsepoimintaan!

Soita ja varaa poimintapäivä

Näin pystymme varmistamaan mansikoiden riittävyyden.

Auto sopivaan paikkaan

Meiltä löytyy parkkialue tilamyymälän vierestä. Aja pihapiirissä varovasti, jotta pienimpienkin poimijoiden on turvallista kulkea.

Opastus pellolle

Tule tilamyymälään, josta ohjaamme sinut oikealle pellolle.

Oma astia mukaan?

Suosittelemme käyttämään omia astioita, jotka punnitaan ensin tyhjinä. Meiltä löytyy lainaan poimintakoreja, jos omaa ei ole.

Astia mansikkaa pullollaan

Kun reunat tulevat astiassa vastaan, sitten vain punnitsemaan ja maksamaan tilamyymälään.

Parhaat vinkit mukavaan poimintaan

Kurkkaa sää

Säänmukaisessa varustuksessa on mukavampi poimia. Muista helteellä päähine. Pellolla pärjää kevyemmilläkin kengillä, kumpparit on paikallaan aamukasteessa ja sadesäällä.

Juotavaa mukaan

Ota pellolle mukaan juomapullo.

Miten poimia?

Poimi kypsät mansikat järjestelmällisesti sinulle annetulta riviltä, niin pienet kuin suuret. Kurkkaa myös kasvuston sisälle. Jos löydät pilaantuneen tai linnun syömän marjan, heitä se riviväliin. Näin vielä kypsyvät mansikat pysyvät laadukkaina. Ohjeiden noudattaminen on kohteliaisuus seuraavalle poimijalle ja viljelijöiden työlle.

Kannat vai ei?

Voit poimia mansikat kantojen kanssa tai ilman. Huomioi kuitenkin, että lämpimällä kelillä kannaton mansikka pehmenee nopeammin. Laatu pysyy parempana, jos mansikat kuljettaa kotiin kannat paikallaan.

Säilöntä

Pakasta säilöttävät mansikat mahdollisimman pian poimimisen jälkeen. Älä unohda mansikoita kuumaan autoon tai auringonpaisteeseen. Muista herkutella!