Hunajaa maukkaimmillaan

Kesä 2021 opeteltiin myös mehiläistarhausta ja pistos tarhaukseen osui sekä upposi. Keväällä 2022 hankittiin lisää mehiläispesiä, jotta pikkuapulaiset pystyisivät varmistamaan mansikalle paremman pölytyksen. Pölytyshyöty huomattiin jälleen mansikan satokaudella, kun marjojen koko pysyi hyvänä loppukauteen asti. Hunajan linkous alkaa yleensä elokuun aikana mansikkakauden loputtua. Tuoretta hunajaa on saatavilla alkusyksystä heti linkouksien jälkeen.

Sadonkorjuuajan hunaja myydään 450 g muovipurkeissa kappaleittain tai 10 purkin laatikoissa, sekä 300 g lasipurkeissa.

Tiedustelut hunajasta numeroon 045 149 3210.

Mehiläiset tekevät merkittävää työtä

Olemme ”palkanneet” luonnon apuvoimia huolehtimaan makoisista marjoistamme. Onnistunut pölytys parantaa mansikan kokoa ja laatua. Mehiläiset on valjastettu myös levittämään biologista harmaahomeen torjunta-ainetta, joka on ympäristölle, marjoille sekä mehiläisille harmitonta ja jäämätöntä. Käytön avulla voidaan vähentää kemiallista kasvinsuojelua.

Meillä mehiläiset keräävät niin kutsuttua monikukkahunajaa eli hunajan mesi on kerätty useasta eri kasvilajista. Villkkain lentoaika mehiläsillä on heinäkuussa, kun luonnosta löytyy paljon mielekkäitä kasveja ja pesissä on paljon mehiläisiä. Meillä viljellään  myös hunajakukkaa mehiläisiä varten. Hunajakukka on nimensä veroisesti hyvä kasvi hunajan keruuseen, mutta mehiläiset keräävät siitä myös siitepölyä omiin varastoihinsa. Hunajakukka on mieluisa kasvi myös monille luonnonpölyttäjille, ja kukinta-aikaan pellolla käykin melkoinen surina.